Recept: Roerbakkip met Oma’s Sambal
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 g kipfilet of kipdijfilet, in stukjes
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 200 g sperzieboontjes of sugar-snaps
- 1 potje Oma’s Sambal (180 ml) Bestel hier de Oma’s Sambal van Specerijenberg
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 100 ml kippen- of groentebouillon
- Sap van een halve limoen
- Optioneel: koriander of bosui, ter garnering
- Witte rijst, om erbij te serveren
Bereiding
- Kook de rijst volgens instructie zodat deze bij het gerecht klaar is.
- Verhit de olie in een ruime wok of koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de kip toe en bak op hoog vuur tot de stukjes rondom goudbruin zijn en bijna gaar.
- Voeg de paprika en sperzieboontjes (of sugar-snaps) toe en roerbak 2-3 minuten totdat de groente beetgaar is.
- Voeg de pot Oma’s Sambal, ketjap manis, sojasaus en bouillon toe. Schep alles goed om zodat de saus de kip en groente bedekt. Laat 5 minuten zachtjes koken totdat de saus iets is ingedikt en de kip helemaal gaar is.
- Breng op smaak met limoensap. Voeg eventueel extra sambal toe als je van extra pit houdt.
- Haal van het vuur en garneer met koriander of fijngehakte bosui. Serveer direct met de warme rijst.
Serveertip:
Deze roerbak geeft je in minder dan 30 minuten een complete Indonesisch geïnspireerde maaltijd. De rijke smaak van Oma’s Sambal zorgt voor warmte, diepte en karakter. Voeg bijvoorbeeld kroepoek toe voor extra knapperigheid.

