Sambal brandal bestellen

Bent u op zoek naar een extra pittige sambal voor bij het vlees, kip of in de nasi en bami? Dan raden we u aan om sambal brandal te bestellen. Brandal, of berandal, betekent in het Indonesisch ‘deugniet’. Dat geeft wel aan hoe pittig deze sambal is. Sambal Brandal is een gebakken sambal, waar meestal ui, knoflook, kemiri noten en limoenblad aan wordt toegevoegd. Een extra pittige sambal, die zeer geliefd is onder liefhebbers van spicy eten.

✓ Ambachtelijk bereid

✓ Unieke smaken: 36 soorten sambal

✓ Betrokken medewerkers en persoonlijke service

Welke smaken sambal zijn er?

Voor wie niet thuis is in de Aziatische keuken, zijn de vele verschillende soorten en smaken sambal misschien verwarrend. Iedere sambal wordt gemaakt op basis van rode pepers. Maar wat is nu precies het verschil tussen de meest voorkomende soorten sambal brandal, sambal badjak, sambal oelek en sambal manis? En welke sambal gebruik je voor welk gerecht? We helpen u graag op weg:

  • Sambal Manis: de minst hete variant sambal, doordat de rode pepers worden gebakken en vanwege de toevoeging van ui en vooral suiker. Deze milde, zoete sambal is heerlijk voor het marineren van vlees en vis, maar ook lekker door wokgroenten of bij een snack.
  • Sambal Badjak: een kruidige, vrij milde sambal met gebakken rode pepers, ui, knoflook en trassi. Doordat de rode pepers worden gebakken, wordt de smaak iets lichter. Ook de toevoeging van ui en knoflook dragen daaraan bij. De unieke, kruidige smaak van sambal badjak past goed bij vlees- en visgerechten of als dipsaus voor snacks, maar wordt ook wel gebruikt in Indonesische en Surinaamse sauzen en salades.
  • Sambal Brandal: deze zeer pittige sambal wordt gemaakt van gebakken rode pepers, waaraan ui, knoflook, kemiri noten en limoenblad wordt toegevoegd. Deze deugniet geeft extra pit aan vlees, kip en nasi.
  • Sambal Oelek: een pittige, veelzijdige sambal. De rode pepers voor sambal oelek worden in tegenstelling tot sambal manis, sambal badjak en sambal brandal niet gebakken. Daardoor behoudt deze sambal zijn zeer pittige smaak. Meestal wordt er alleen zout en azijn toegevoegd. Oelek verwijst naar de naam van de Indonesische stamper waarmee de pepers in een vijzel worden vermengd met kruiden: ulek. Sambal Oelek past goed in Indonesische en Surinaamse gerechten: van vlees en kip tot vis, van groenten tot soepen en sauzen.
Bekijk meer sambal

Direct Sambal Brandal bestellen bij de SambalProeverij

Voor extra pit in uw maaltijden kunt u direct Sambal Brandal bestellen bij de SambalProeverij. Onze sambals worden allemaal ambachtelijk bereid in Nederland. We leveren Sambal Brandal van ons eigen merk De Specerijenberg en van Wanita Djawa, vanuit onze voorraad. Zo tovert u binnen een handomdraai een overheerlijke, pittige maaltijd op tafel. Heeft u vragen? Vul dan online ons contactformulier in.

Open this in UX Builder to add and edit content